Poroșenko a asigurat că Ucraina are suficient cărbune și gaz natural pentru iarnă

45458

În cadrul unui Forum Internațional Economic din orașul Lviv, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a asigurat că Ucraina are suficient cărbune și gaz natural pentru perioada iernii – transmite Interfax Ucraina.

„Una dintre realizările noastre pe care le-am demonstrat în ultimii doi ani… Ponderea gazelor naturale în consumul energiilor este de aproximativ 60%. În prezent avem rezerve suficiente de cărbune și gaz natural, fără să cumpărăm gazul rusesc.” – a spus Poroșenko.

Potrivit agenției de presă, începând cu 1 noiembrie 2016, rezervele de gaze naturale în stocurile subterane constituiau 14 miliarde 451,24 milioane de metri cubi.

În plus, rezervele de cărbune în depozitele Staţiunilor termoelectrice ucrainene în perioada lunii octombrie a crescut cu 0,4 milioane de tone. În total, începând de la 1 noiembrie 2016, Ucraina deține 1,667 milioane de tone de cărbune (0,735 milioane tone marca „A”, 0,932 milioane tone marca „G” și „D”). Încă 0,3 milioane de tone de cărbune rezervă sunt deținute în depozitele termocentralelor din Ucraina.

Lasă un răspuns