Poroșenko a făcut o declarație privind unificarea bisericilor ortodoxe din Ucraina (VIDEO)

17fbb8b4c51429381e56245c5971df51-tmb-750x428xfill

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a făcut o declarație privind demararea procedurii de unificare a bisericilor ucrainene într-o singură biserică națională și acordarea acesteia statutului autocefaliei. Declarația respectivă a fost făcută în timpul unei întâlniri cu liderii fracțiunilor parlamentare, scrie expres.ua.

„Imediat după sfintele Paști am întreprins o vizită la Istanbul unde am avut o întâlnire cu Patriarhul Bartolomeu și cu membrii Sinodului. Discuția noastră a durat mai bine de 7 ore. Am încercat să ridic problema recunoașterii Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina. Suntem foarte aproape de crearea unei biserici unificate ucrainene”, a declarat șeful statului.

„Nu vă pot dezvălui toate detaliile acestei întâlniri, însă avem la îndemână toate elementele care vor asigura procesul de unificare a bisericilor ortodoxe din Ucraina”, a adăugat Poroșenko.

Potrivit președintelui, toți membrii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Kievului) și Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina au adresat în acest sens un apel patriarhului de Constantinopol.

„Este un moment istoric. Acesta este primul document din cei 26 de ani care i-a unit pe toți ierarhii ucraineni”, a mai adăugat șeful statului.

Lasă un răspuns