Poroşenko „a fugit” din nou

385722

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, împreună cu familia sa, au plecat în vacanță în orașul norvegian Aalesund. Despre aceasta a anunţat agenția „Ukrainski novyny”.

„Fostul președinte al Ucrainei a ajuns, pe 18 august, la ora locală 12:26 de la Kiev folosind un avion charter Bombardier Learjet 60 cu numărul de bord T7-ISH. El a fost văzut imediat după sosirea pe aeroportul Aalesund Vigra», a declarat sursa. Alte detalii despre șederea lui Poroşenko în Norvegia nu sunt oferite.

Mai devreme, pe 21 august, au apărut informaţii despre intenţia Biroului Național Anticorupție din Ucraina să pornească un dosar împotriva lui Poroșenko și a ministrului de externe Pavel Klimkin. Procedura urmează să fie pornită la ordonanţa Tribunalului raional Solomensky din Kiev după examinarea unei plângere din partea unui civil.

În total, pe numele lui Poroşenko și a oficialilor apropiați lui există 14 dosare penale, informațiile referitoare la toate procedurile sunt clasificate. Pârâții sunt acuzați de evaziune fiscală, tentativă de uzurpare a sistemului judiciar, abuz de putere, trădare înaltă, legalizarea infracțiunilor în offshore, spălare de bani, numirea unui guvern ilegal și falsificarea documentelor privind crearea unei coaliții în Rada Supremă.

Aceasta nu este prima plecare a lui Poroşenko din țară, care a devenit cunoscută jurnaliștilor. Astfel, la sfârșitul lunii iulie, politicianul a zburat cu familia sa în Emiratele Arabe Unite și Germania. Fostul președinte s-a întors la Kiev în noaptea de 7 august. Conform „Strana.ua”, jetul de afaceri a lui Poroşenko, pe drum, a făcut un popas și în Maldive.

Добавить комментарий