Poroşenko a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului prezidenţial Ucraina-Polonia

23405907_1357809134328612_4004845196336374918_o

Președintele, Petro Poroşenko, a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului Consultativ al Președinților Ucrainei și Poloniei – a anunţat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev, Sviatoslav Ţeholko.

„Declarațiile la adresa Ucrainei şi a conducerii sale făcute în ultimul timp de către reprezentanți oficiali ai guvernului polonez provoacă o preocupare serioasă și nu pot fi lăsate fără un răspuns adecvat” – a subliniat Ţeholko. Prin urmare, pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Ucraina și Polonia, dar și pentru a evita escaladarea tensiunii, Poroșenko a inițiat o reuniune de urgență a Comitetului Consultativ al Președinților ucrainean şi polonez.

„După cum a menționat şi Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, în politica pro-europeană a autorităților ucrainene nu există politicieni care să aibă sentimente anti-poloneze. Ucraina este un partener strategic al Poloniei” – a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Poroşenko.

Anterior, președintele polonez, Andrzej Duda, a cerut conducerii Ucrainei să excludă din politică persoanele cu opinii anti-poloneze.

Rador

Lasă un răspuns