Poroșenko a semnat decretul privind protecția socială a participanților OAT din Donbas

385779133

La 10 noiembrie, președintele Ucrainei Petro Poroșenko a semnat două legi importante pentru asigurarea socială a participaților la acțiunile militare din estul țării. Primul decret constă în acordare a pensiilor de invaliditate pentru foștii militari participanți la OAT, iar al doilea decret președințial este menit pentru protecția socială a familiilor acestora – informația dată a fost publicată pe site-ul oficial al președintelui ucrainean.

Conform celor publicate, prima lege reglementează o procedură de pensionare a soțiilor sau soților militarilor decedați pe front, care întrețin sine stătător copiii. Cei drept pensionarea poate fi aplicată doar acelor persoane copii cărora au o vârsta sub 8 ani.

Al doilea decret reglementează completarea listei persoanelor care au dreptul la pensii alături de militarii în termen și a familiilor acestora. În conformitate cu această lege, pensionarea se aplică atât membrilor participanților OAT, care în urma luptelor au rămas invalizi, cât și membrilor familiilor acestora care au fost răniți, mutilați sau uciși în zona desfășurării operațiunii militare.

Decretele președințiale vor intra în vigoare în a doua zi după publicarea lor.

Lasă un răspuns