Poroșenko ar putea fi forțat de Rada Supremă să rupă relațiile diplomatice cu Federația Rusă

Porosenko-Rada

Președintele Petro Porosenko, ar putea fi forțat sa rupă relațiile diplomatice cu Rusia, ceea ce implică o încetare completă a cooperării economice, politice și de altă natură între Rusia și Ucraina, scriu ziarele Kommersant și RBC citate de Pagina de Rusia.

Noul proiect de lege depus în Rada Supremă privind reintegrarea Donbasului prevede, printre altele, declararea oficială a Federației Ruse drept stat agresor și ruperea, pe cale de consecință, a relațiilor diplomatice.

„Menținerea relațiilor diplomatice – va fi o crimă din partea Ministerului de Externe. Aceste relații sunt practic deja rupte, la ambele ambasade lipsesc ambasadorii, misiunile diplomatice fiind deservite de diplomați de rangul II, așa că avem nevoie sa rezolvam această lacună în legislație” – a declarat Ivan Vinnik, deputat din partidul de guvernământ „Blocul Petro Poroșenko”.

Majoritatea interlocutorilor din parlamentul sunt convinși că amendamentul propus de deputatul Vinnik va fi aprobat. După aceasta, președintele va trebui să semneze un decret privind ruperea relațiilor diplomatice.

Lasă un răspuns