Poroșenko i-a cerut ajutor lui Zelenski

360749

Președintele în exerciţiul al Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a contactat la telefon pe șeful ales al statului, Vladimir Zelenski, și i-a propus să coordoneze eforturile în legătură cu eliberarea pașapoartelor FR locuitorilor din zonele necontrolate autorități din Donbas.

Poroșenko a anunțat despre aceasta, marţi, de pe paginile sale din diferite rețele de socializare

„Acum trebuie să demonstrăm tuturor partenerilor noștri o poziție ucraineană unică într-un moment în care, prin distribuirea pașapoartelor rusești în teritoriile ocupate, Kremlinul realizează o următoare etapă a războiului hibrid împotriva Ucrainei <…> Federația Rusă merită o înăsprire semnificativă a sancțiunilor împotriva sa. Este problema centrală, căreia îi voi dedica ultimele săptămîni ale mandatului meu prezidențial, totuşi continuarea și finalizarea soluționării acestei probleme este deja responsabilitatea noului președinte. Prin urmare, cred că am putea să coordonăm eforturile noastre”, a remarcat Poroşenko.

Preşedintele în exerciţiu și-a exprimat speranța că Zelenski îi va sprijini poziţia.

„Nu ar trebui să-i oferim lui Putin nici o singură șansă să profite de perioada de tranziție din Ucraina, de procesul nostru democratic de transferare a puterii. Sper că această poziție va fi susținută de președintele ales”, a spus Poroșenko.

De asemenea, Poroșenko și Zelenski au convenit să se întâlnească în curând.

La 24 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret, prin care a dispus simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruseşti locuitorilor Republicilor Populare Doneţk și Lugansk.

Lasă un răspuns