Poroșenko nu s-a prezentat la Procuratura Generală, unde urma să fie audiat

1b5b76da-f9b4-4ee1-9e74-8f2fb3a88949

Actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, nu s-a prezentat astăzi la interogatoriul care urma să aibă loc la Procuratura Generală din Ucraina, într-un dosar în care figurează în calitate de martor în cazul împușcării mai multor activiști în 2014. Acest lucru a fost anunțat de către șeful departamentului special de investigații, Serghii Gorbatyuk, jurnaliștilor de la postul de televiziune din Ucraina 112.

„Din păcate, după cum vedeți, martorul nu a venit la interogatoriu, nimeni nu a contactat anchetatorul, nu a raportat motivele pentru care nu a venit, nu au existat cereri de transfer”, a spus Gorbatyuk.

Dacă martorul va continua să absenteze de la interogatoriu nemotivat și neanunțat, Procuratura anunță că va merge în instanță și va cere aplicarea unei amenzi.

În același timp, statutul actual al președintelui nu-i permite lui Poroșenko să fie interogat, a spus șeful departamentului. El a subliniat că timp de 2,5 ani, Poroșenko nu a semnat protocolul privind primul interogatoriu din anul 2016. Fără semnătura sa, mărturiile nu pot fi atașate cazului.

Добавить комментарий