Poroşenko susține că după declanșarea războiului nu mai are afaceri în Rusia

KMO_141501_02740_1_t218_192658

Președintele Petro Poroșenko, susţine că nu are și nici nu poate avea afaceri în Federaţia Rusă, scrie Ukrainska Pravda.

„Am avut afaceri în Rusia, înainte de război, însă războiul a schimbat tot, iar acum vreau ca toată lumea să audă următorul lucru: Poroșenko nu are afaceri în Rusia și nu poate avea afaceri în Rusia, de niciun fel”, a afirmat șeful statului, la deschiderea celui de-al X-lea Forum Economic Internațional din Harkiv.

„Nu caut să mă îndreptăţesc, ci, dimpotrivă, îmi acuz în mod direct oponenții politici din Ucraina de minciuni flagrante, de un PR negru. Aceştia fac jocul propagandei ruse, într-un mod foarte bine coordonat, având o sete de a veni la conducere cu orice preț”, a subliniat Petro Poroşenko.

„Un alt caz este cel al fabricii de ciocolată din Lipeţk din Rusia. La ordinul lui Putin, această fabrică a fost pusă sub sechestru încă din primele zile ale războiului. De ce? Ca să nu existe posibilitatea de a o vinde sau a o transfera. Putin a blocat în mod intenţionat vânzarea acestei fabrici, pentru a da opoziției ucrainene motive să mă acuze că am fabrică în Rusia. Opoziția a înțeles foarte bine despre ce este vorba, dar a acceptat această schemă a Kremlinului”, a explicat Poroșenko, adăugând că fabrica ROSHEN din Lipeţk este închisă și nu va mai fi redeschisă.

„În ceea ce priveşte compania ROSHEN, menţionez că am transferat-o încă în 2016 în proprietatea Rothschild. ROSHEN alocă anual sute de milioane în sprijinul armatei ucrainene”, afirmă președintele Ucrainei.

Добавить комментарий