„Portrete de dascăli – istoria învăţământului în nordul Bucovinei din perioada habsburgică până în prezent”.

41336989_534556983651175_1672353921672151040_o

În data de 1 mai 2019, la Cernăuți se va desfășura Simpozionul Internațional „Portrete de dascăli – istoria învăţământului în nordul Bucovinei din perioada habsburgică până în prezent”.

Simpozionul va întruni oameni de știință din România și Ucraina, profesori universitari, învăţători – oameni purtători ai frumosului nume de „dascăl”, sculptor al viitorului societăţii şi ţării.

Fiind organizat de Asociaţia Cadrelor Didactice de Etnie Română în regiunea Cernăuţi în parteneriat cu AGIRo (România) evenimentul internațional va fi organizat în „Sala de conferinţe” a Hotelului Bukovina din Cernăuți (str. Holovna, nr. 141), începutul la ora 10:30 – înregistrarea participanţilor.

Deschiderea oficială se va începe la ora 11:00, la deschiderea conferinței vor lua parte: Irina Loredana Stănculescu, Consulul General al României la Cernăuți, reprezentanți de la Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, Consiliul Regional Cernăuţi, Academia Naţională de Ştiinţe a Ucrainei (Kiev).

Și-a anunțat participarea prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Ștefan Purici. prof.univ. Rodica Cojocaru (Bucureşti), prof.univ. Lora Bostan (Cernăuţi), conferențiar univ. Serghei Hakman.

La fel alături de noi vor fi şi primari ai comunităţii româneşti din zona regiunii Cernăuţi, Şefi ai Secţiilor de Învăţământ şi directori de şcoli cu predare în limba română.

Добавить комментарий