Premierii Ucrainei și României au deschis oficial Punctul de trecere a frontierei „Crasnoilsc – Vicovu de Sus”

10 11 2022 Ф 1 a

Astăzi, 10 noiembrie, Primii miniștri ai Ucrainei și România a deschis un nou punct de trecere a frontierei –  „Crasnoilsc– Vicovu de Sus”.  La oficialitățile cu acest prilej au participat  Premierul Ucrainei, Denys Șmygal, și omologul său român, Nicolae Ciucă. „După 24 februarie, direcția de vest a devenit o direcție-cheie pentru Ucraina. Prin urmare, extinderea capacității de trecere a frontierei  este una dintre sarcinile prioritare pentru guvernul nostru. Dezvoltarea infrastructurii de frontieră ne permite să mărim exporturile către UE, să mărim volumul de ajutor și intensitatea cooperării economice cu partenerii ”, a menționat Denys Șmygal. Potrivit Primului ministru al Ucrainei, Punctul de trecere „Crasnoilsc – Vicovu de Sus” este primul punct de trecere și control construit de la zero,  din 1998 încoace. Potrivit șefului guvernului ucrainean, în viitor este planificat deschiderea altor puncte de control la frontiera cu România. „Nu ne oprim la aceasta. Lucrăm mai departe pentru victorie”,  a accentuat Denys Șmygal, scrie site-ul Administrației Militare Regionale Cernăuți.

„Mă bucur foarte mult să îl revăd pe Premierul Ucrainei, după că am avut prima întâlnire în 26 aprilie, anul acesta, la Kiev şi mă bucur să participăm, împreună la acest eveniment de deschidere a punctului de trecere a frontierei dintre România şi Ucraina. Este un eveniment plin de semnificaţie, aşa cum a subliniat şi domnul Prim-ministru, care atestă relaţiile şi solidaritatea dintre ţările noastre”, a declarat Premierul Nicolae Ciucă.

„Într-adevăr, este primul punct de frontieră care se redeschide după mulţi ani, între ţările noastre şi nu este doar un punct de trecere a frontierei între România şi Ucraina, ci este un punct de trecere a frontierei între Ucraina şi Uniunea Europeană”, a spus Premierul român, comunică News.ro.

În cadrul conferinței comune, Premierul Ucrainei, Denys Șmygal, a subliniat că partea română a venit la acest eveniment și cu un lot de ajutor umanitar. Este vorba de generatoare, atât de necesare pentru Ucraina acum, în pragul iernii, iarnă care va fi pentru poporul ucrainean destul de complicată.

10 11 2022 Ф 2 a

10 11 2022 Ф 3 a

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий