Premierul britanic, Boris Johnson, și Președintele francez, Emmanuel Macron, la întâlnirea de la summit-ul G7, au convenit să intensifice sprijinul militar pentru Ucraina

26 06 2022 F 3

Ei au remarcat necesitatea critică a unor astfel de măsuri în această etapă a războiului, transmite Ukrinform.

„Președintele Macron a remarcat acțiunile Premierului Boris Johnson  în ce priveşte sprijinul militar pentru Ucraina, iar liderii au fost, de asemenea, de acord să intensifice această activitate”, se arată în mesaj. Se remarcă faptul că liderii francez și britanic au convenit că în cursul războiului din Ucraina a sosit un moment critic și „există o oportunitate de a schimba mersul războiului”.

Johnson a subliniat că orice încercare de a rezolva conflictul dintre Ucraina și Rusia nu va face decât să exacerbeze instabilitatea și „i-ar oferi lui Putin o licență perpetuă de a manipula atât cu ambele țări suverane, cât și cu piețele mondiale”.

După cum s-a comunicat, duminică la Castelul Elmau din regiunea Garmisch-Partenkirchen din Alpii Bavarezi, sub președinția Germaniei, a început summit-ul G7 al șefilor de stat și de guvern din cele mai puternice economii și democrații din lume. Pe lângă șefii de stat și de guvern din Germania, SUA, Marea Britanie, Franța, Canada, Italia și Japonia, la ea participă Președintele Consiliului European, Charles Michel, și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий