Premierul grec a adus acuzaţii grave FMI cu privire la situaţia în care se află ţara

1

1În timp ce unii oficiali europeni vorbesc deja despre posibilitatea ieşirii Greciei din Zona Euro, liderii de la Atena spun că nu mai pot accepta alte concesii.
„Intrăm pe ultima sută de metri. Acum începe adevărata negociere – a precizat premierul Alexis Tsipras, subliniind că „partea greacă nu va ceda presiunii şi şantajului”, informează Radio Ucraina Actualităţi. Premierul grec a adus acuzaţii grave FMI cu privire la situaţia în care se află ţara şi a declarat că acesta va trebui să-şi asume întreaga responsabilitate în cazul unui eşec.
La nivel european există forţe care doresc găsirea unei soluţii – a precizat şeful executivului de la Atena. „Aceste forţe ar trebui să se poată impune, au legitimitatea să o facă. Pe de altă parte, măsurile propuse de instituţii nu sunt reglementate de o logică comună. FMI insistă pe măsuri dure de austeritate. Pe de altă parte, Uniunea Europeană este categoric împotriva poziţiei Fondului, care propune restructurarea datoriei Greciei. Toată lumea ştie că datoria nu este sustenabilă, că nu pot fi luate alte măsuri de austeritate şi, cu toate acestea, insistă să-şi impună punctele de vedere care nu fac altceva decât să adâncească recesiunea. Suntem obligaţi să nu cedăm în faţa presiunilor nu din orgoliu, ci pentru că nu oferă soluţii. Partenerii europeni trebuie să decidă dacă vor cu adevărat o soluţie în privinţa Greciei, dacă doresc FMI ca parte a actualului acord” – a subliniat Alexis Tsipras.

Lasă un răspuns