Premierul moldovean, Pavel Filip, va vizita Kievul

52984024

La 13 februarie Primul ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, va efectua o vizită oficială la Kiev, unde va negocia cu omologul său ucrainean, Volodymyr Groisman. Una din temele principale ale negocierilor este cea a sistemelor ecologice ale râului Nistru. Într-un interviu în preajma vizitei, șeful executivului de la Chișinău a precizat: „Va fi vorba nu numai despre Centrala hidroenergetică de pe Nistru. Pe cursul superior al râului Ucraina planifică să instaleze câteva turbine și aceasta, firește, în mod direct atinge interesele Republicii Moldova”. Pavel Filip a mai menționat că în timpul vizitei va fi examinată și atitudinea comună în ce privește soluționarea problemei transnistrene (deoarece Ucraina face parte din formatul 5+2).

Potrivit agenției Telegraf.com.ua, Pavel Filip a subliniat că Moldova și Ucraina au nu numai frontieră comună, ci și un vis comun – integrarea europeană. „Țările noastre au și un vis comun, iar relațiile de prietenie și bună vecinătate  – rădăcini istorice adânci și perspective largi pentru aprofundarea colaborării reciproc avantajoase. Este foarte important că țările noastre au ales calea europeană de dezvoltare – unica cale posibilă pentru asigurarea unui viitor prosper pentru cetățenii noștri”, a menționat Premierul moldovean.

Republica Moldova și Ucraina sunt ferm hotărâte de a dezvolta colaborarea bilaterală în toate domeniile: politic, comercial-economic și cultural-umanitar, a conchis Pavel Filip.

Добавить комментарий