Premierul Moldovei exclude unirea cu România

MDAmaGFzaD1mZGUxOTcxNDAyYjU5MDM2ZmVmYWI1NjY2MjBmMGVmOQ==.thumb

Moldova este un stat independent și unirea cu România este exclusă, a declarat de premierul moldovean, Pavel Philip, într-un interviu acordat The Guardian. „S-a vorbit mult despre unire, identitate, limbă, dar vreau să văd pași concreți pentru dezvoltarea țării. Discuțiile sentimentale ar trebui amânate pentru vremuri mai bune”, a spus el. În același timp, Filip consideră că Moldova, împreună cu România, ar putea „face parte din UE”. „Vom fi alături de România atunci când vom intra în Uniunea Europeană”, a spus premierul Pavel Filip. Potrivit lui , relațiile dintre cele două țări au atins un nivel istoric. În plus, premierul a cerut Bucureștiului, precum și Moscovei, să nu intervină în afacerile interne ale Moldovei pentru a nu diviza țăra.

Reamintim că la 25 martie, susținătorii unirii Moldovei cu România s-au reunit la Chișinău, în cadrul unui eveniment de amploare dedicat Centenarului unirii Basarabiei cu România.

Trebuie remarcat că, potrivit unui sondaj de opinie efectuat vara trecută, 70% dintre cetățenii moldoveni s-au pronunțat împotriva unirii cu România. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că ideea de a uni Republica Moldova cu România ar putea duce la izbucnirea unui război civil.

Lasă un răspuns