Premierul Moldovei: Nu am ajuns la un acord definitiv cu partea ucraineană

filip

Ucraina și Moldova se află aproape de rezolvarea problemei demarcării zonei de frontieră care trece de-a lungul barajului de pe Nistru, în zona Centralei Hidroelectrice -2 din Novodnistrovsk. Acest lucru a fost declarat de către prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, într-un interviu acordat pentru ”Evropeiska Pravda”  (Adevărul European).

„Este necesar să recunoaștem că aceasta este una dintre cele mai dificile aspecte.  Această centrală hidroelectrică  este singura zonă a a frontierei noastre cu Ucraina, unde demarcarea nu a fost încă realizată. Există diferite abordări pentru a face acest lucru, dar este necesar să rezolvăm această problemă într-un mod complex. Depinde foarte mult  și  de recunoașterea reciprocă a proprietății, iar cea mai importantă întrebare este cum va funcționa această unitate hidraulică, pentru că e  vorba de ecosistemul Nistrului „, a spus Filip.

Premierul moldovean  a remarcat că există o  dispută între părțile implicate, cu privire la locul desemnării graniței.

„Moldova propune recunoașterea a 25 de amplasamente pe teritoriul Ucrainei, iar Ucraina dorește să  i recunoască proprietatea asupra centralei hidroelectrice. Nu am ajuns încă la un acord definitiv”, a spus el.

Philip a menționat că toate turbinele sunt instalate  pe partea Ucrainei și anume  partea ucraineană  obține energia.

Lasă un răspuns