Preoții din regiunea Cernăuți îi îndeamnă pe credincioși să nu serbeze Halloween-ul

top-10-anti-halloween-watchlist-2015-images

Preoții din regiunea Cernăuți bat alarma și îi îndeamnă pe credincioși să nu sărbătorească Halloween-ul — o tradiție păgână de origine celtică, sărbătorită astăzi în mai multe state occidentale și care obține tot mai multă popularitate în Ucraina.

Spre exemplu, preotul paroh al bisericii Sfânta Parascheva din Cernăuți, Mykola Semeliuk,  îi îndemne pe ortodocși să se ferească de obiceiurile păgâne ale Halloween-ului, acceptate de către unii creștini, în special copii și tineri, precizând că sărbătoarea hidoşeniilor este o venerare a demonilor.

„Suntem în ajunul celei mai urâte și diabolice sărbători din istoria modernă — Halloween-ul.  Este o sărbătoare a răului, întunericului și diavolului. Priviți chiar și zâmbetele sculptate pe dovleci, sunt crude și malefice”, spune preotul, adăugând că Biserica are o poziție dură față de Halloween.

„Îi îndemnăm pe toți locuitorii regiunii Cernăuți să nu serbeze această sărbătoare satanică. Creștinii care cred în Hristos Cel Răstignit, Înviat și Înălțat, nu trebuie să i-a parte la această sărbătoare oribilă și demonică”, a mai adăugat Mykola Semeliuk.

Добавить комментарий