Președinta Comisiei Europene: Rusia prezintă cea mai directă amenințare ordinei mondiale  

12 05 2022 Ф 1

În prezent Rusia prezintă cea mai directă amenințare ordinei mondiale, din cauza războiului ei barbar împotriva Ucrainei și a unui pact alarmant cu China, a declarat  Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Layen, citat de CNN și  RBK-Ucraina.

O astfel de declarație a fost făcută de Președinta Comisiei Europene la Tokyo, la cel de-al 28-lea Summit  UE-Japonia, în timpul examinării susținerii acordate Ucrainei. La summit, de asemenea, participă Președintele Consiliului European, Charles Michel. „Colaborarea noastră în Ucraina are o însemnătate decisivă în Europa, dar ea este importantă și în regiunea Pacificului și, de asemenea, dorim să ne aprofundăm consultările cu privire la China. Considerăm că China ar trebui să stea în apărarea sistemului multilateral,  de la care el a câștigat în dezvoltarea țările sale ”, a subliniat Michel. El a mai accentuat că „cei care sunt responsabili pentru infracțiunile de război ar trebui să fie și vor fi trași la răspundere”.

Reamintim că Uniunea Europeană nu a convenit încă asupra celui de al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza poziției unor state. Cu toate acestea, UE dorește să introducă un embargou asupra petrolului din Rusia, care, așa cum s-a comunicat anterior, poate intra în vigoare după șase luni.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий