Președintele Conferinței de la Munchen, învinuit de acțiuni împotriva Ucrainei

MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 16: Wolfgang Ischinger, chairman of the MSC opens the 2018 Munich Security Conference on February 16, 2018 in Munich, Germany. The annual conference, which brings together political and defense leaders from across the globe, is taking place under heightened tensions between the USA, together with its western allies, and Russia. (Photo by Sebastian Widmann/Getty Images)

Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la Munchen, a nimerit în baza de date a site-ului mirotvoreț, informează strana.ua.

Diplomatul german și-a pus semnătura pe actul cunoscut drept „12 pași spre o securitate mai mare în Ucraina și Regiunea Euroatlantică”. Documentul a fost întocmit de foști oficiali și experți ruși, americani și europeni, însă a stârnit controverse. Ministerul de Externe al Ucrainei a anunțat că tezele expuse în acest document nu coincid cu poziția oficială a Ucrainei. Raportul a fost publicat pe site-ul conferinței pe 14 februarie, după care a fost șters, apoi a fost republicat.

Potrivit site-ului mirotvoreț, documentul propune relansarea colaborării dintre Occident și  Rusia fără a condiționa eliberarea Crimeii. La fel, este posibilă scoaterea sancțiunilor impuse Rusiei și apropierea Moscovei de Uniunea Europeană. Planul prevede crearea unui dialog inclusiv la nivel național pe subiectul identității, care va lua în calcul și viziunile Rusiei.

Добавить комментарий