Preşedintele Radei Supreme: Ucraina va urma calea diplomatică pentru a-şi recupera teritoriile ocupate

big-presedintele-radei-supreme-de-la-kiev-ucraina-va-urma-calea-diplomatica-pentru-a-si-recupera-teritoriile-ocupate-1574856952

Preşedintele Radei Supreme, Dmitro Razumkov, a declarat că Ucraina va urma calea diplomatică pentru a-şi recupera teritoriile ocupate de Rusia. Afirmaţia oficialului a fost făcută la deschiderea celei de-a 12-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică — GUAM — din care mai fac parte Republica Moldova, Georgia şi Armenia.

„Astăzi ne aflăm într-o situaţie destul de dificilă: există un război în Ucraina, Ucraina luptă pe diferite fronturi pentru integritatea sa teritorială şi întoarcerea teritoriilor ocupate temporar. Aş dori să vă asigur că facem tot posibilul şi acceptăm că singura cale posibilă este cea diplomatică pentru a rezolva această problemă”, a remarcat Razumkov, potrivit Unian.

Preşedintele Radei Supreme a menţionat că există nişte linii roşii, în care Kievul este oprit să facă comerţ în propriile teritorii şi cu proprii cetăţeni aflaţi în teritoriile temporar ocupate.

La rândul său, ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Vasîli Bodnar, a menţionat că şi la nivel de Minister de Externe, diplomaţia este singura cale urmată pentru a rezolva conflictul cu Rusia.

„Însă, fără sprijin internaţional va fi foarte greu de realizat. Sperăm că principiul integrităţii teritoriale şi al sprijinului reciproc va domina organizaţia noastră», a spus el şi a exprimat speranţa că nu există încercări ale altor ţări care să dăuneze  cooperarea din interiorul GUAM.

Добавить комментарий