Președintele turc se află într-o vizită oficială în Ucraina

3db5f896dd81fbc7cd24bd8541105a8e18135ff5

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, se află într-o vizită oficială în Ucraina, prilejuită de ce   de-a 8-a reuniune Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt Turcia-Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a întâmpinat pe liderul turc în capitala Kiev în cadrul unei ceremonii oficiale care a fost urmată de o reuniune privată a liderilor.

Președintele Erdogan este însoțit de ministrul Justiției, Abdulhamit Gül, ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Berat Albayrak, ministrul comerțului, Ruhsar Pekcan, șeful departamentului de comunicare al Președinției, Fahrettin Altun, și purtătorul de cuvânt al președintelui, İbrahim Kalın.

În cadrul reuniunii Consiliului ce va fi prezidată de Erdogan și Zelenski vor fi abordate în mod detaliat toate problemele bilaterale și regionale. Înalții oficiale de asemenea vor avea un schimb de opinii cu privire ale situația tătarilor crimeeni și vor discuta despre noile oportunități de cooperare  în scopul  aprofundării relațiilor de parteneriat strategic cu Ucraina.

Este de așteptat că Erdogan și Zelenski se vor reuni cu oamenii de afaceri turci și ucraineni în cadrul Forumului de Afaceri Turcia-Ucraina.

Lasă un răspuns