Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Moldova

50541_large

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, s-a întâlnit cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Cei doi oficiali au dorit să sublinieze prin locația aleasă determinarea și deschiderea către o cooperare de succes dintre Ucraina și Republica Moldova. Totodată, oficialii au menționat dialogului politic bun dintre părți.

Pavel Filip și Petro Poroșenko au menționat că ambele state au dovedit eficiență și interes pentru a soluționa orice fel de probleme care au apărut, spre exemplu, în domeniul circulației cetățenilor.

„Punctul Palanca este un simbol al prieteniei și bunei înțelegeri dintre țările noastre. Am decis ca împreună cu Uniunea Europeană să construim aici un punct comun de trecere a frontierei”, a declarat președintele Ucrainei.

Părțile au convenit, în cadrul proiectului Parteneriatului Estic, cu susținerea Uniunii Europene, să construiască pe acest segment un punct modern de traversare a frontierei, dotat cu cele mai performante echipamente.

Uniunea Europeană alocă în acest scop fondurile necesare, iar echipele de grăniceri din Ucraina și Moldova vor asigura o trecere rapidă și fără probleme a frontierei.

„Foarte des cetățenii atunci când aud despre colaborare se gândesc la ceva abstract, astăzi această colaborare capătă contururi concrete, aceste proiecte vor fi realizate, deoarece există voința necesară și ele sunt în interesul cetățenilor din Republica Moldova și Ucraina”, a accentuat premierul Republicii Moldova Pavel Filip.

 

Petro Poroșenko și Pavel Filip au declarat că înțelegerile la care s-a ajuns vor contribui la impulsionarea în continuare a cooperării în domeniile economic, cultural, umanitar și social.

Sursa Foto: gov.md

Lasă un răspuns