Preşedintele Ucrainei i-a cerut Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război

zelenski-papa-francisc

Volodimir Zelenski i-a cerut, sâmbătă, Papei Francisc să ajute la eliberarea prizonierilor de război ucraineni din regiunea Donbas, Crimeea şi Rusia, informează Administraţia Prezidenţială din Ucraina, într-un comunicat de presă.

Preşedintele Ucrainei şi prima doamnă Olena Zelenska au fost primiţi, sâmbătă la Vatican, în audienţă de către Suveranul Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc.

Volodimir Zelenski a subliniat rolul important pe care îl poate avea Sanctitatea Sa în aducerea păcii pe teritoriul ucrainean.

„Principala temă pe care am abordat-o a fost pacea. Suveranul Pontif m-a numit «preşedintele păcii» – aceasta este imaginea mea în Europa acum”, a precizat Zelenski după audienţă, potrivit sursei citate.

Potrivit preşedintelui Ucrainei este important că întâlnirea cu Papa Francisc a venit la două luni de la summitul de la Paris şi înaintea întrunirii programate la Berlin.

„L-am rugat pe Papa Francisc să ne ajute în eliberarea ucrainenilor capturaţi la Donbas, Crimeea şi Rusia”, a completat Zelenski.

Şeful de stat ucrainean şi Sanctitatea Sa au mai discutat despre iniţiativele umanitare de ajutorare a copiilor şi protejare a mediului, conform comunicatului de presă.

„Sunt extrem de recunoscător Sanctităţii Sale pentru iniţiativa comună care a ajutat 900.000 de ucraineni care au suferit în Donbas”, a completat Volodimir Zelenski.

Zelenski a subliniat că bisericile din Ucraina joacă un rol foarte important în răspândirea adevărului şi în dezvoltarea societăţii. Preşedintele i-a mai transmis Sanctităţii Sale Papa Francisc că este invitat în Ucraina şi că s-ar bucura foarte mult să beneficieze de susţinerea şi încrederea acestuia.

„L-am invitat pe Papa Francisc în Ucraina. Sunt sigur că va veni în ţara noastră, nu doar în capitală. I-am transmis că pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă în est este necesar să viziteze zona”, a conchis Zelenski, conform sursei menţionate.

Lasă un răspuns