Președintele Ucrainei: „Insistăm asupra scuzelor oficiale ale Iranului pentru doborârea aeronavei

249175

Ucraina insistă asupra scuzelor oficiale din partea Iranului pentru doborârea aeronavei cursului PS752 al Companiei „Căile Aeriene ale Ucrainei”, desfășurării cercetărilor deschise și așteaptă restituirea corpurilor neînsuflețite ale jertfelor și plătirea compensărilor, a declarat Președintele Volodymyr Zelenski.

„Până la încheierea activității comisiei internaționale Iranul și-a recunoscut vina pentru doborârea aeronavei ucrainene. Însă insistăm asupra recunoașterii depline a vinei. Așteptăm de la Iran asigurări în disponibilitatea de a desfășura cercetări depline și deschise, de a tragere la răspundere a vinovaților, de a restituiri cadavrele jertfelor, de a plăti compensațiile, de a-și cere scuze oficial pe canalele diplomatice”, a declarat Volodymyr Zelenski.
Președintele Ucrainei și-a exprimat speranța în continuarea cercetărilor catastrofei aviatice fără rețineri artificiale și obstacole.
„Cei 45 de specialiști ai noștri trebuie să aibă acces deplin și interacțiuni pentru stabilirea adevărului”, a mai subliniat șeful statului ucrainean, citat de Serviciul de presă prezidențial.(V.K)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий