Preşedintele Ucrainei s-a adresat parlamentarilor belgieni

31 03 2022 IN 5

Președintele Volodymyr Zelenski consideră că în cazul pierderii Mariupolui și a altor orașe ucrainene, nu va fi o Uniune Europeană puternică, numind Mariupol sediul rezistenţei europene, iar Ucraina – sediul demnităţii europene. În adresarea video către Parlamentului Belgiei, şeful statului ucrainean a menţionat:  „Dacă vom pierde Mariupolul și alte orașe ucrainene, nu va mai exista o Uniune Europeană puternică, pentru că va veni tirania să vă ia ceea ce aveți și cu care vă mândriţi. Este clar că nu vă dorim asta, nu este nicidecum o amenințare, aceasta este o realitate, noi o simțim, este o constatare a faptelor în care trăim, este ceea ce se vede clar la Mariupol. Mariupol este sediul rezistenței europene. Ceea ce se vede foarte bine din Ucraina – sediul demnității europene”, a spus Zelenski, citat de Ukrinform.

Șeful statului a subliniat că Mariupol este cel mai straşnic loc din Europa de astăzi. Potrivit lui, acolo este infernul,  există o catastrofă despre care toată lumea știe, dar nimeni nu are suficientă hotărâre pentru a ajuta la oprirea catastrofei din acest oraș și din alte orașe ale Ucrainei.

Președintele a accentuat că în Mariupol trupele rusești au distrus mai mult de 90 la sută din clădiri, mii de civili au fost uciși, acum acolo nu mai există nimic pentru viață – apă, hrană, medicamente. „Dar Mariupol nu se lasă înfrânt. Mariupol continuă să lupte cu invadatorii. Apărătorii lui puteau face o alegere – părăsi orașul şi să-l dea invadatorilor ruși, însă ei nu au făcut-o”, a subliniat Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий