Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a opinat referitor la termenul aderării Ucrainei la UE

19 10 2021 INFO 1

El consideră că nu are nici un sens să pui o astfel de întrebare, când ştii deja răspunsul. „De aceea unele întrebări nu le-am pus nici doamnei Ursula von der Leyen, nici lui Charles Michel. Dacă totul ar depinde numai de ei, atunci Ucraina ar fi fost în UE încă ieri, de aceea că ei ne ajută şi văd progres în reforme. Însă decizia privind calitatea de membru al Ucrainei în UE trebuie să fie susţinută de toate ţările comunitare. Toate cele 27 de ţări trebuie să voteze aceasta”, a declarat Volodymyr Zelenski în interviul pentru ICTV.

Preşedintele a relatat că aparte comunică cu reprezentanţii ţărilor-membre ale UE. „Anul acesta am început să pregătim declaraţii cu ţările UE privind susţinerea Ucrainei. Ţara, care va semna o astfel de declaraţie, evident că va vota în susţinerea noastră. Patru ţări au semnat, trei vor semna în curând. Deci, avem şapte, dar sunt 27 de ţări”, a explicat Volodymyr Zelenski.

Ua.News aminteşte că în luna iulie anul curent Ucraina, Georgia şi Moldova, în timpul summit-ului de la Batumi au semnat o declaraţie prin care îi cer Uniunii Europene perspective clare referitoare la calitatea de membru pentru ele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий