Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că Polonia, Lituania, Letonia și Estonia sunt întotdeauna primele care apără Ucraina

14 04 2022 IN 4

Ele au demonstrat acest lucru şi odată cu începutul războiului ruso-ucrainean. „Vreau să le mulțumesc acestor minunați lideri ai statelor minunate care sunt mereu alături de noi – umăr la umăr. Ei de la bun început au fost primii care au susținut Ucraina, în special integrarea Ucrainei în UE, au susținut politică puternică de sancțiuni împotriva Rusiei şi agresiunii ei. Ei sunt primii care promovează politica puternică de sancțiuni în ţările UE. Acești patru lideri ne apără mereu”, a declarat Zelenski la briefingul cu președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei de la Kiev.

„Chiar și atunci când vorbim despre armament, despre armamentul pentru armata noastră, acești lideri au fost primii. Vreau să spun că ei sunt întotdeauna pe primul loc — Polonia, Lituania, Letonia, Estonia — și mereu alături de statul nostru”, a adăugat el.

Volodymyr Zelenski a mai declarat că și-ar dori ca Ucraina să aibă aceleași relații de prietenie, oneste și strategice cu toate țările vecine. „Sunt încrezut că aceste patru țări vor fi primele în toate paginile viitoarei istorii a țării noastre. Iar viitorul nostru este mare, fiindcă având asemenea parteneri și prieteni neapărat vom învinge. Îi mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru această vizită importantă în acest moment dificil pentru Ucraina”, a accentuat Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий