Prețul miezului de nucă în Ucraina a scăzut considerabil

nuci-coajă-miez-e1537258374772

Potrivit datelor monitorizate de EastFruit, în săptămâna trecută, prețurile pentru nucifere au scăzut în Ucraina, dar au crescut în Tadjikistan. În alte țări (cu excepția creșterii prețurilor la migdale din Polonia), prețurile au rămas relativ stabile.

Prețurile pentru miezul de nuci au scăzut semnificativ în țările exportatoare din regiune. Astfel, în Ucraina, nivelul mediu al acestora s-a diminuat în medie cu 7%, până la 4,09 dolari/kg și, respectiv, 5,15 dolari/kg.

Între timp, cea mai mare rată a creșterii prețurilor la miezul de nucă în săptămâna trecută a fost înregistrată în Tadjikistan, unde a crescut cu 9% constituind circa 6,36 dolari/kg. În Georgia și Rusia situația a rămas stabilă, iar prețurile medii pe aceste piețe s-au modificat cu doar câțiva cenți în timpul săptămânii.

Prețurile pentru alunele în coajă au scăzut, semnificativ pe piața ucraineană: cu 13% într-o săptămână, ajungând la o medie de 8,10 dolari per kilogram. În același timp, în restul țărilor monitorizate nu au fost înregistrate schimbări drastice.

 

 

Lasă un răspuns