Prețurile gazelor naturale pentru populație vor crește în luna mai

Screenshot_1

De la 1 mai, prețul gazului natural pentru consumatorii casnici va crește și va constitui aproximativ 9,7-9,8 grivne pentru un metru cub, anunță serviciul de presă al Companiei „Naftogaz”. De asemenea, compania a făcut un apel către Cabinetul de Miniștri, care recent a emis o ordonanță în care se spune că prețul gazelor naturale nu ar trebui să depășească 8,38 grivne pentru un metru cub.

Reamintim că la 3 aprilie „Naftogaz” a fost obligată printr-o ordonanță guvernamentală să vândă gazele naturale la un preț mai mic decât cel stabilit de Cabinetul de Miniștri. Potrivit Companiei „Naftogaz”, între decretul și ordonanța Guvernului cu privire la prețul gazelor naturale există neclarități și prevederi contradictorii.

Potrivit Serviciului de Stat pentru Statistică, la începutul lunii martie 2019 la nivel național datoriile populației la gaze naturale constituiau 29,1 miliarde grivne, pentru încălzirea centralizată și alimentarea cu apă caldă – 20,0 miliarde grivne, întreținerea clădirilor și teritoriilor aferente – 4,1 miliarde grivne, furnizarea centralizată a apei și drenajul – 3,1 miliarde grivne, transportarea deșeurilor menajere – 0,6 miliarde grivne și energia electrică – 5,7 miliarde grivne.

Lasă un răspuns