Prim-ministrul Ucrainei într-o vizită în regiunea Transcarpatia

vizita-1

Zilele trecute prim-ministrul Ucrainei, Volodymyr Groisman, a vizitat regiunea Transcarpatia. Programul de lucru al primului-ministru al Ucrainei, care a fost însoțit de liderii regiunii și delegația guvernamentală, inclusiv ministrul învățământului Lilia Grinevici, a început cu vizita școlii maghiare, Gabor Doiko din Ujgorod.

„Ucraina este o țară multinațională și multiculturală, și acest lucru se vede mai ales în Transcarpatia. Suntem o națiune europeană, care creează toate condițiile ca toți cetățenii să vorbească limba de stat, și în același timp, respectăm dreptul minorităților pentru identificarea acestora, inclusiv dreptul de studiere a limbii materne”, a spus prim-ministrul, notează Agenția Interregionews.

În timpul vizitei de lucru, Groisman a inspectat repararea drumului internațional M-25 KPP  Solomonovo – Velika Dobroni – Ianoși din raionul Ujgorod. Drumul nu a fost reparat de mai mult de 30 de ani. El practic este distrus. Deja s-a încheiat un acord cu câștigătorul proiectului pentru suma de 275,5 milioane de grivne, din care în acest an vor fi cheltuite 100 de milioane de grivne.

Punctul final al vizitei de lucru al șefului cabinetului de miniștri a fost PrAT “Eurocar“ din localitatea Solomonovo, unde s-a întâlnit cu cei mai mari întreprinzători ai capitalului străin care lucrează în Transcarpatia.

“Scopul nostru strategic este de a atinge o creștere economică de 5%”. Acest lucru este imposibil fără afluxul de capital străin și crearea de noi locuri de muncă, așa că facem tot posibilul pentru a proteja afacerile și investițiile străine” , a spus Groisman.

 

Lasă un răspuns