Prima carte de Istorie a Românilor a fost tradusă în China

images_cms-image-000052534

Zilele trecute în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) a fost lansat oficial volumul Istoria Românilor, tradus în limba chineză. Autorul volumului este Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, iar lansarea acestuia în limba chineză a avut loc la standul Editurii Universitare Renmin, cea care s-a ocupat de traducerea și publicarea acestuia.

Titlul Istoria Românilor pe care Editura Corint l-a propus editurii chineze, în virtutea unui acord de parteneriat, este prima carte de istorie a românilor tradusă în limba chineză.

O sinteză a istoriei românilor și României, scrisă cu obiectivitatea și acuratețea cercetătorului academic, care trasează destinul nostru istoric de la izvoarele geto-dace și formarea poporului și a limbii române până la eliberarea de sub regimul comunist.

Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) este cel de-al doilea târg ca mărime din lume și una dintre cele mai performante platforme de promovare a produselor editoriale.

Ioan Aurel Pop este istoric român, profesor universitar și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Din 2012, este membru titular al Academiei Române, iar în 2018 a devenit președintele acesteia.

Добавить комментарий