Primarul Chișinăului supărat pe o femeie și… bradul de sărbători

chirtoacă

Dorin Chirtoacă le-a scris europenilor despre bradul adus din Carpații ucraineni: „M-am săturat!”

Într-o scrisoare adresată instituțiilor europene, primarul suspendat al Chișinăului, se plânge oficialilor europeni despre situația dosarelor în care este cercetat. În plus, Dorin Chirtoacă le-a menționat și despre situația cu bradul de anul acesta și faptul că Silvia Radu îi acuză pe liberali de sabotaj, notează protv.md

Scrisoarea este scirsă în limba engleză și este adresată instituțiilor europene, dar și ambasadelor UE și SUA la Chișinau. Dorin Chirtoacă s-a plâns că, deși nu a fost demis prin referendum, nu se poate întoarce la Primărie. Cât despre brad, Chirtoacă spune că opinia publica a fost mințită, al doilea brad a fost tăiat ilegal.

P.S. Silvia Radu, noul primar interimar al municipiului Chişinău, numită în această funcţie luni, 6 noiembrie, a devenit cunoscută opiniei publice atât datorită activităţii sale îndelungate de la Gas Natural Fenosa, unde a deţinut timp de şapte ani funcţia de director al companiei, dar şi datorită faptului că a candidat la prezidenţialele din 2016 din postura de candidat independent, luând 0.37% din voturi, notează  adevărul.md. Silvia Radu are 45 de ani. Şi-a făcut studiile la Universitatea din Navarra, Spania, Facultatea Managemntul Afacaerilor. De asemenea, a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, dar şi Academia de Administraţie Publică pe lângă Guvernul Republicii Moldova.   În perioada 1997 – 1999, Silvia Radu a ocupat funcţia de şef a secţiei relaţii internaţionale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice şi Combustibil.   În mai 2010, ea devine secretar general, director corporativ şi vicepreşedinte la reprezentanţa companiei spaniole Union Funosa în Republica Moldova. Din 2008 până în 2015 deţine funcţia de director al Union Fenosa. Meritele din cadrul companiei spaniole au contribuit ca în 2011 Radu să fie numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. În pofida salariului fabulos de la Union Fenosa, Silvia Radu anunţă în 2015 că se retrage din rândurile companiei şi că se va lansa în politică, având intenţia de a forma un partid politic.  Se pare că decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău prin care s-a decis că preşedintele ţării va fi ales nu de către Parlament, precum era din 2000, dar prin votul direct al cetăţenilor, a amânat planurile Silviei Radu privind crearea unui partid. Ea a decis să se lanseze la prezidenţiale în calitate de candidat independent.   În campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016, numele Silviei Radu a apărut în presa de la Chişinău drept „candidatul milionar”, datorită averii impresionante pe care a reuşit să o adune fiind în funcţii de conducere la Union Fenosa. În perioada 2014 – 2015, ea a câştigat circa 13.5 milioane de lei, nu doar din activitatea de la Union Fenosa, dar şi din afaceri în agricultură şi din faptul că a oferit consultanţă în afaceri prin firmele sale din Marea Britanie.  Silvia Radu este căsătorită cu omul de afaceri Vergiliu Radu.

Lasă un răspuns