Primarul orașului Kiev, Vitalii Kliciko, a sărit în apărarea minorităților și a libertății religioase (VIDEO)

Klchko-1-1

Primarul orașului Kiev, Vitalii Kliciko, fostul campion mondial de box la categoria grea, a sărit în apărarea minorităților naționale și a libertății religioase și de conștiință în Ucraina.

Politicianul a afirmat în timp ce purta o discuție în contradictoriu cu cetățeancă că nu este de acord cu ideea ca oamenii de altă etnie sau confesiune să părăsească țara. Subiectul discuției dintre cei doi a fost legat de Sihăstria „Acoperământul Maicii Domnului” din parcul Goloseevo din Kiev, care este subordonată Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei).

Femeia i-a sugerat primarului că ar fi mult mai bine ca așezământul monahal să treacă sub conducerea bisericii autocefale, pentru că în Ucraina totul trebuie să fie ucrainesc.

În schimb, Vitalii Kliciko a mărturisit că este pe jumătate rus, iar situația actuală din jurul bisericii nu ar trebui să genereze conflicte interetnice și confesionale.

„Sunt pe jumătate rus, mama mea este rusoaică… Deci, dacă ne bazăm pe aceste criterii, trebuie să-i izgonim rușii, românii și celelalte etnii din țară? În Ucraina sunt o mulțime de mănăstiri și nu ar fi corect să ne implicăm în viaţa bisericii. Sincer vreau să spun, nu acord multă atenție faptului că mănăstirea este ucraineană sau rusă”, a spus Kliciko.

Добавить комментарий