Primele imagini din interiorul Catedralei Notre-Dame (FOTO)

4-36-1000x600

Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. Au apărut primele imagini din interiorul catedralei  afectată puternic. Marți dimineața, pompierii capitalei franceze au declarat că incendiul este sub control. 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, citată de o jurnalistă de la Le Monde, spune că există o gaură uriașă la nivelul boltei, în dreptul locului unde a fost turla care a căzut și care s-a prăbușit peste naos, dar altarul și crucea lui sunt întregi.

„E mai puțin teribil decât m-am temut”, a declarat Anne Hidalgo.

Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris este „sub control”, au anunţat, marți dimineaţă, pompierii capitalei franceze după mai multe ore de lupte cu flăcările.

„Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar clădirea a fost distrusă. Nici o persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat.

Dezastrul are loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.

02

epa07509131 General view of the roof of the Notre-Dame Cathedral after a massive fire in Paris, France, late 15 April 2019. A fire started in the late afternoon in one of the most visited monuments of the French capital.  EPA-EFE/YOAN VALAT
epa07509133 General view of the interior of the Notre-Dame Cathedral as flames are burning the roof cathedral in Paris, France, late 15 April 2019. A fire started in the late afternoon in one of the most visited monuments of the French capital.  EPA-EFE/YOAN VALAT

epa07509135 French President Emmanuel Macron (C) and his wife Brigitte Macron (R) pay a visit to firemen fighting against a fire burning the roof of the Notre-Dame cathedral in Paris, France, 15 April 2019. A fire started in the late afternoon in one of the most visited monuments of the French capital.  EPA-EFE/YOAN VALAT

Lasă un răspuns