Primul festival de colinde în Comunitatea Ciudei

11 01 2020 LC site Ciudei 2

La 10 ianuarie, în localul Casei de cultură din Ciudei a avut loc Primul festival de colinde din Comunitatea teritorial unită. Inițiativa aparține primarului, Anatolie Pițul, iar buna lui organizare și-a asumat-o colectivul pedagogic al Școlii medii nr.1 cu limba română de predare din Ciudei, în frunte cu directorul, Radu Petrașescu.

– A fost o sărbătoare de neuitat, care  a ținut sala arhiplină timp de câteva ore în magicul colindelor de Crăciun, remarcă domnul Radu Petrașescu. Au participat două coruri bisericești din Igești, două coruri bisericești din Ciudei, corurile din Crăsnișoara Nouă și Pătrăuții de Sus, elevii de la Școala de arte din Ciudei, care au și deschis festivalul,  și de la Școala medie din Igești. N-a fost nevoie de juriu, fiindcă spectatorii, prin aplauzele lor îndelungate au apreciat bucuria sufletească pe care le-au adus-o acești neobișnuiți și mulți colindători. Și, totuși, se cere menționată evoluarea corului bisericii din Ursuia, care activează de mai bine de zece ani, precum și cel al bisericii din centrul Ciudeiului, la care participă însuși primarul și mulți pedagogii ai școlii românești din localitate. Fiecare participant a primit cadouri, așa cum cere tradiția populară. Copiilor li s-au dat bomboane, iar maturilor – câte o sticlă de vin din Moldova.

Festivalul colindelor de la Ciudei este al doilea festival, inițiat de conducerea Comunității teritoriale unite. Primul este Festivalul „Mărțișor”.

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 11 01 2020 LC site Ciudei 3 11 01 2019 LC site Ciudei

Добавить комментарий