Primul transport de petrol din SUA a ajuns în Ucraina

2019070602

Primul transport de petrol din SUA a ajuns în portul Odesa. Potrivit serviciului de presă al portului, 75 de mii de tone de țiței de calitate Bakken au fost achiziționate de compania ucraineană PJSC Ukrtatnafta și vor fi prelucrate la rafinăria de petrol din orașul Kremenchuk.

Petrolierul Wisdom Venture, care navighează sub pavilionul Hong Kong, a livrat deja transportul de petrol. Următorul vas cu petrol Bakken este așteptat să ajungă la Odesa în luna august a acestui an.

În aprilie 2019, premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat că Moscova a decis să impună o interdicție asupra exportului de petrol și produse petroliere către Ucraina. Aceste măsuri au fost luate ca răspuns la restricțiile comerciale impuse Rusiei de către autorităție ucrainene.

În timpul campaniei electorale prezidențiale, președintele Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina va căuta opțiuni alternative pentru aprovizionarea țării cu produse petroliere.

„Cred că vom căuta surse alternative pentru produsele petroliere. Poate că vom încerca să cooperăm cu țările occidentale”, a spus Zelenski.

Добавить комментарий