„Prin ei dăinuiește conștiința de neam”

00000IMG_9240

Fundația Civică Raională „Gheorghe Asachi” vă invită la manifestările culturale cu genericul „Prin ei dăinuieşte conștiința de neam”, prilejuite de cinstirea memoriei marilor români herțeni și bucovineni: Gheorghe Asachi (230 de ani de la naștere), Aron Pumnul (200 de ani de la naștere), Artur Verona (150 de ani de la naștere) și Paul Verona (121 de ani de la naștere), care se vor desfășura duminică, 18 noiembrie 2018, începând cu orele 11.00, la Casa raională de Cultură din or. Herța, baștina lui Gheorghe Asachi.

Din program: Evocarea personalității celor patru oameni de cultură și artă, care au trăit și creat pe meleagurile herțene și bucovinene în veacurile XIX-XX.

Vernisajul expoziției „Frumusețile Ținutului Herța odlindite în creațiile pictorilor familiei Verona”;

Spectacol omagial prezentat de elevi și profesori de la Liceul „Gheorghe Asachi” Herța, Liceul „Gheorghe Asachi” Lipcani, R. Moldova ș.a.; în recital, corul, „Gheorghe Enescu” din Dorohoi, România;

Depunere de flori și omagierea lui G. Asachi la bustul acestuia din Parcul Central, or. Herța;

Slujba de pomenire la Biserica Domnească „Sf. Spiridon” Herța, unde a slujit, la sfârșitul sec. XIX și preotul Lazăr Asachi, tatăl lui G. Asachi.

Lasă un răspuns