Problema principală rămâne asigurarea victoriei Ucrainei în război

2 05 F 7
Decizia privind aderarea Ucrainei la NATO depinde în prezent de patru țări membre ale Alianței, una dintre ele fiind „mare și importantă”. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, într-un interviu pentru 1+1, scrie „Evropeiska pravda”. „Din aproximativ patru țări membre ale Alianței, una dintre ele este deosebit de mare și importantă în NATO”, a menționat Kuleba, adăugând că una dintre aceste țări „a început să se clatine” în privința aderării Ucrainei la NATO.
Vom aminti că la 20 aprilie, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul vizitei sale la Kiev, a declarat că la summit-ul din iulie de la Vilnius, țările membre ale Alianței se pregătesc să discute problema aderării Ucrainei și a garanțiilor de securitate pentru aceasta, dar problema principală rămâne asigurarea victoriei Ucrainei în război.
În același timp, Agenția DPA a comunicat că membrii NATO, în special Germania și SUA, nu doresc încă decizii specifice cu privire la apartenența Ucrainei la Alianță.
La rândul său, Departamentul de Stat al SUA a declarat că sprijină aderarea de noi membri la NATO, inclusiv Ucraina, dar în prezent se concentrează pe sprijinirea Kievului în contracararea agresiunii ruse.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий