Probleme mari ale unui sat mic

IMG-5ba5973339439e57374df699fa3e5443-V

Berestea este un sat mic, cu câteva sute de alegători (cei care real se pot prezenta la urne, și nu cei incluși în liste, căci o bună parte din săteni, mai ales tinerii, sunt plecați peste hotare). Despre problemele mari ale satului candidatul în deputați ai poporului, Mihai Grosu, a aflat în cadrul întâlnirii cu un grup de locuitori ai satului. Oamenii sunt foarte nemulțumiți de tarifele la gaz și de atitudinea indiferentă, „monopolistă” a distribuitorilor față de cerințele și doleanțele consumatorilor. Berestenii, pe propriile lor exemple, au demonstrat pretendentului la mandatul de parlamentar cât de neomenești sunt legile privind moștenirea. „Cu un an în urmă a decedat soțul meu. Ca să trec casa, pe care am ridicat-o împreună, pe numele meu urmează să plătesc 19 mii de grivne. De unde să adun această sumă din pensia mea mică?”, i s-a adresat domnului Mihai Grosu beresteanca Maria Buza.

La întâlnire au participat mai mulți pedagogi, îngrijorați de perspectivele școlii din sat, unde învață circa 40 de elevi. Odată cu intrarea în vigoare a Legii educației, școala din Berestea, cu un astfel de număr de elevi, riscă să fie închisă.  Locuitorii satului i s-au destăinuit domnului Mihai Grosu că Berestea este una din puținele localități din raionul Noua Suliță prin care nu circulă transportul public. Pentru ca un pensionar să meargă în centrul raional este o mare problemă.

La marginea  lanului cerealier candidatul în deputați a stat de vorbă cu primarul satului Radu Cuciurca, care în zi de sâmbătă era la cârma mașinii agricole. Primarul s-a plâns de starea drumurilor locale. Domnul Mihai Grosu a explicat că unele probleme ale berestenilor pot fi rezolvate la nivel regional, dându-le o speranță în această privință prin promisiunea sa de a interveni, iar altele, mai ales cele ce țin de partea legislativă, – în sala de ședințe a Parlamentului.

IMG-28edf1d8e577721a6674a9534e015876-V

Lasă un răspuns