Prologul marii sărbători a satului Oprișeni

29313131_10210408319035862_3663286952330788864_o

Jubileul de șase decenii al satului Oprișeni, raionul Hliboca, a fost marcat printr-o amplă sărbătoare la școala din localitate, cu oaspeți de prim rang din raion, regiune, deputați ai poporului și cu reprezentanți ai Consulatului General al României la Cernăuți.

A fost o sărbătoare a întregului sat, cu participarea nemijlocită a elevilor, adică a celora care urmează să făurească istoria satului în cel de-al șaptelea veac de dăinuire în veșnicie.

După cum a menționat directorul școlii, dl Nicolae Bodnariuc, la crearea atmosferei de sărbătoare și-au adus aportul Valentina Plantus, profesoară de română, Ana Toronciuc, profesoară de istorie, Veronica Velicico, profesoară de muzică și conducătoarea Ansamblului „Tălăncuța”. O bună parte din cheltuielile financiare și le-a asumat dl Octavian Nicolaiciuc, membru al comitetului părintesc. El deseori a acordat ajutor și școlii, și muzeului din sat.

Prologul jubileului de 600 de ani al localităţii Oprișeni, însoțit de mesaje de felicitare, donații, cântece și dansuri, a demonstrat că oprișenenii, de la mic la mare, țin șa neamul lor românesc, la datina străbună. Au rămas încurajați să pregătească marea sărbătoare a satului, care va avea loc în septembrie a.c.

Foto: N.Hauca

Lasă un răspuns