Putin a atacat Ucraina cu rachete și tancuri, iar pe europeni – printr-o criză energetică, inflație și propagandă

31 08 2022 Ф 2

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat aceasta la conferința „Forum 2000” de la Praga, relatează Ukrinform. „Putin a atacat nu numai Ucraina la 24 februarie, el a atacat Occidentul, ca o concepţie, și a atacat fiecare gospodărie de aici, din Europa, unde țările împărtășesc aceleași principii și valori. Singura diferență este că a atacat Ucraina cu rachete și tancuri, iar pe europeni și pe alții – prin criza energetică, inflație, propagandă, dar ceea ce Putin vrea să obțină este să vadă îndoieli, îndoieli cu privire la victorie, îndoieli cu privire la capacitatea noastră de a apăra ceea ce susținem”, a accentuat şeful diplomaţiei ucrainene.

El a mai subliniat că acest război se va încheia cu victoria Ucrainei. „Victoria Ucrainei înseamnă restabilirea integrității teritoriale și asigurarea dreptului ei de a-și decide propriul viitor”, a spus Dmytro Kuleba. Și a remarcat că trebuie să fii hotărâtor, să fii fidel, dur, pentru că doar așa se poate câștiga războiul. „Nu știu calendarul, programul, dar știu, sunt absolut sigur și vreau să vă asigur că aceasta nu este doar încrederea mea personală, așa simte poporul Ucrainei, trebuie să câștigăm acest război și îl vom câștiga”, a conchis el.

După cum s-a comunicat, în perioada 30-31 august, la Praga au avut loc întâlniri informale ale miniștrilor apărării și ale miniștrilor de externe din UE (Gymnich). Una dintre temele principale ale ambelor evenimente a fost luarea în considerare a situației din Ucraina, precum și a problemelor pentru securitatea europeană și mondială cauzate de invazia rusă neprovocată în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий