Putin amenință cu  consecințe grave pentru scindarea  Bisericii Ortodoxe Ruse (video)

GfA5DzcZ4EPJNApAkmX4j8aLcsUspc2d

Președintele rus Vladimir Putin a spus că Biserica Ortodoxă Rusă face multe pentru a întări legăturile culturale și umanitare ale Rusiei cu compatrioții din întreaga lume, iar acum mulți încearcă să „rupă această legătură». Declarația  a fost făcută la Congresul Mondial al compatrioților ruși de la Moscova, notează Strana.ua.

«Vreau să subliniez un lucru –  jocurile politice pe marginea unei  sfere atât  de sensibile au  avut întotdeauna consecinţe grave, mai ales pentru acei care fac  aceste lucruri”, a ameninţat Putin.

El a adăugat că datoria Rusiei este să facă totul pentru a păstra unitatea spirituală și istorică».

Reamintim că Patriarhul Ecumenic Bartolomeua hotărât acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.  Reprezentanții Patriarhului Moscovei și întregii Rusii au ameninţat că Patriarhia Moscovei și întregii Rusii va rupe legăturile cu Patriarhia Constantinopolului, dacă aceasta va acorda tomosul Bisericii Ortodoxe Ucrainene și va legitima schisma ucraineană. În acest moment, în Ucraina există trei structuri ecleziastice: Biserica Ortodoxă Ucraineană, condusă de Mitropolitul Onufrie, aflată în subordinea canonică a Patriarhiei Moscovei, Biserica Ortodoxă a Ucrainei și Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală, aceste ultime două structuri nefiind recunoscute de nimeni și care se află, de asemenea, în conflict între ele.

Добавить комментарий