Putin anunță un schimb masiv de prizonieri cu Ucraina

20190906_114043

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat joi că va fi finalizat în curând un schimb de prizonieri „masiv” cu Ucraina. Aceasta reprezintă o măsură ce ar marca o reducere a tensiunilor între cele două ţări, informează agerpres.ro.

Putin a declarat că se apropie de finalizarea negocierilor pentru schimbul masiv de prizonieri cu Ucraina. Discuțiile au avul loc în timpul Forumului Economic Estic, la Vladivostok.

„Cred că în perspectivă istorică acest lucru se va întâmpla in mod inevitabil, mă refer la notmalizarea revelațiilor, pentru că noi suntem două părți ale unuia și aceluiași popor,  am spus acest lucru de nenumărate ori, a subliniat liderul rus.

Referitor la revenirea relaţiilor cu Ucraina pe făgaşul normal în viitorul apropiat, Putin a subliniat că acest lucru „va depinde în mare măsură de acţiunile conducerii ucrainene”. El a atenţionat autorităţile ucrainene în legătură cu „strângerea şurubului” faţă de opoziţie.

La sfârşitul lui iulie, preşedintele Volodimir Zelenski i-a propus Rusiei să-l predea pe cineastul ucrainean Oleg Senţov, condamnat la 20 de ani de închisoare de către Moscova, în schimbul jurnalistului ucraineano-rus Kirill Vîşinski, judecat pentru „înaltă trădare” la Kiev.

Lasă un răspuns