Putin criticat de adepţii războiului din Rusia pentru cedarea Hersonului

13 11 2022 F 2

Ca urmare a retragerii trupelor ruse din Herson, la Kremlin se coace o scindare ideologică între susținătorii războiului cu Ucraina și președintele rus, Vladimir Putin. Despre aceasta relatează Ukrinform cu referire la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). „Retragerea Rusiei din orașul Herson cauzează  o ruptură ideologică între activiştii belicişti și președintele rus Vladimir Putin, subminând încrederea în propria loialitate și capacitatea lui Putin de a-și îndeplini promisiunile militare”, consideră analiştii de la ISW. În special, ideologul rus belicist, Aleksandr Dughin, l-a criticat în mod deschis pe Putin, pe care l-a numit autocrat, pentru faptul că liderul de la Kremlin nu a putut să susțină ideologia rusă prin predarea Hersonului. Mai mult, canalele Wagner încep și ele să critice Kremlinul după pierderea Hersonului, ceea ce ar putea întări și mai mult influența așa-zisei aripi a reprezentanţilor organelor de forţă în autoritățile ruse.

Institutul a declarat anterior că este din ce în ce mai dificil pentru Putin să liniștească o parte din electoratul extrem belicist din cauza incapacității armatei sale de a-și atinge obiectivele maximaliste de a răsturna guvernul ucrainean și de a pune stăpânire pe toată Ucraina.

După cum a comunicat Ukrinform, la 11 noiembrie Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării a anunțat că Hersonul revine sub controlul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий