Putin  nemulțumit de posibila retragere a Ucrainei  din acordurile de la Minsk (video)

1560797277_0_0_2861_1609_600x0_80_0_0_7170d889a52597fbaebb4f57d3d41e80

„Atunci ce vom discuta în „formatul normand?”

Președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă în urma summitului BRICS din Brazilia (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), a reacționat negativ la  declarația  ministrului ucrainean de Externe, Vadym Prystaiko, despre posibilitatea retragerii Kievului din Acordurile de la Minsk.

„Vedem declarațiile ministrului afacerilor Externe conform cărora Ucraina poate renunța la  Acordurile de la Minsk. Cum vine asta? Atunci ce vom discuta în „formatul normand ? «, a spus președintele rus.În același timp, Putin a dat o apreciere pozitivă procesul de retragere a trupelor din Donbas.

De asemenea, Vladimir Putin a avertizat din nou că există riscuri ca tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina să se întrerupă.

Reamintim că ministrul ucrainean de Externe, Vadym Prystaiko, a declarat recent  că Ucraina s-ar putea retrage din acordurile de pace de la Minsk în cazul unui eşec al reuniunii în „format ul normandia» (Ucraina, Franţa, Germania, Rusia), eveniment care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

Добавить комментарий