Putin, plin de cuvinte de laudă la adresa lui Zelenski (VIDEO)

1562943841-8165

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a descris miercuri pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski drept „simpatic” şi dispus să găsească o soluţie pentru conflictul din estul Ucrainei, declaraţie făcută cu trei săptămâni înaintea primei lor întâlniri la un summit ce se va desfăşura la Paris.

„Nu l-am văzut niciodată şi nu îl cunosc, dar am vorbit la telefon. Mi se pare că este o persoană simpatică şi sinceră”, a spus Putin despre șeful statului ucrainean în timpul unui forum de investiţii la Moscova. În opinia liderul de la Kremlin, Volodimir Zelenski „încearcă cu adevărat să schimbe situaţia în mai bine, inclusiv în Donbas”.

„Nu ştiu deocamdată în ce măsură el va reuşi acest lucru, dar au existat paşi concreţi în direcţia cea bună”, a completat Putin în declaraţia sa despre Zelenski.

Ei se vor întâlni pentru prima dată la Paris pe 9 decembrie la un summit mediat de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de cancelarul german Angela Merkel şi menit să facă să avanseze soluţionarea conflictului din estul Ucrainei.

 

 

Lasă un răspuns