Putin s-a întâlnit cu Papa Francisc. Cei doi au discutat despre situația din Ucraina

2358405

Întrevedere de aproximativ o oră între Vladimir Putin şi Papa Francisc la Vatican pentru discuţii privind schimbările climatice, Ucraina, Siria şi Venezuela

Schimbările climatice şi crizele din Ucraina, Siria şi Venezuela au fost principalele teme ale discuţiei între Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin, aflat joi într-o vizită în Italia şi la Vatican, informează agenţia de ştiri Dpa.

Cei doi lideri au vorbit despre „chestiunea ecologică” şi despre „diverse teme legate de afacerile internaţionale curente, cu referire în mod particular la Siria, Ucraina şi Venezuela”, se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Totodată, în cadrul întrevederii, la care Putin a sosit cu o oră mai târziu, Suveranul Pontif a discutat cu liderul de la Kremlin şi despre „diverse chestiuni relevante vieţii Bisericii Catolice în Rusia”, se precizează în comunicat.

La finalul întrevederii, Papa Francisc l-a îndemnat pe Putin să se roage pentru Suveranul Pontif, iar liderul rus i-a mulţumit pentru „o conversaţie foarte interesantă şi substanţială”.

Lasă un răspuns