Putin și Zelenski au avut o convorbire telefonică după schimbul de prizonieri

Screenshot_2

Preşedintele Volodimir Zelenski şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat la telefon după schimbul reuşit de 70 de prizonieri şi au abordat şi tema continuării procesului de pace între cele două ţări, relatează AFP.

Într-o convorbire comună de sâmbătă seară, „părţile au subliniat că sunt satisfăcute” de acest eveniment, calificat drept „prima etapă pe calea normalizării dialogului”, a anunţat pe Facebook preşedinţia ucraineană.

Președinții „au convenit să discute într-un viitor apropiat despre data unei reuniuni în format Normandia”, a adăugat sursa citată, precizând că „ei au evocat noi etape în cadrul procesului de la Minsk pentru soluţionarea conflictului din Donbas”.

Kievul şi Moscova au efectuat sîmbătă un schimb fără precedent de 70 de prizonieri, printre care cineastul ucrainean Oleg Senţov, a cărui eliberare de către autorităţile ruse a fost cerută de comunitatea internaţională, şi 24 de marinari ucraineni capturaţi de Rusia în largul Crimeei în noiembrie.

Acest schimb a fost salutat imediat de comunitatea internaţională. Numeroşi şefi de stat occidentali, printre care preşedintele american Donald Trump, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat speranţa că acest eveniment va contribui la o continuare a procesului de pace.

Lasă un răspuns