Putin va fi învestit astăzi în funcția de președinte al Rusiei pentru a patra oară

vladimir-putin3

Vladimir Putin va fi învestit astăzi în funcția de președinte al Rusiei pentru a patra oară,după ce a câștigat alegerile prezidențiale la 18 martie.

Putin se află la putere de 18 ani, timp în care a fost prim-ministru și apoi președinte al Federației Ruse, după o carieră de succes în serviciile secrete, iar oponenții să-i spun despre el că se comportă exact ca un țar sau ca un împărat.

Potrivit BBC, învestirea, care va avea loc la Kremlin, la Moscova, va fi mai puțin grandioasă decât cea din 2012, când Vladimir Putin a fost așteptat de sute de persoane.

Învestirea lui Putin nu a venit, însă, fără probleme. Peste 1.000 de oameni au fost arestați, sâmbătă, în întreaga Rusie, în timpul mai multor proteste împotriva președintelui Vladimir Putin, organizate la îndemnul opozantului Aleksei Navalnîi, care a fost și el arestat și eliberat ulterior.

Dintre cei arestați, 475 au fost numai la Moscova, potrivit organizației OVD-Info, care este spcializată în astfel de statististici. În capitala Rusiei, poliția a făcut uz de gaze lacrimogene și a recurs la forță pentru a încerca să-i disperseze pe manifestanți, iar între opozanți și militanții pro-Kremlin s-au înregistrat ciocniri.

Lasă un răspuns