Putin vrea relaţii fără sancţiuni cu Uniunea Europeană

w720h405fill

Preşedintele rus Vladimir Putin, a îndemnat, în vizita sa la Roma, la relaţii cu Uniunea Europeană (UE) fără sancţiuni şi a mulţumit Italiei pentru eforturile sale în acest sens, relatează AFP.

„Trebuie să facem totul pentru a pune capăt politicii sancţiunilor cu motivaţie politică implementate în mod unilateral”, a declarat Putin joi, la finalul întâlnirii sale cu premierul italian Giuseppe Conte.

Potrivit preşedintelui rus, o „mare atenţie” a fost acordată, în cursul acestor discuţii „constructive” problemelor cooperării economice între ţara sa şi Italia.

„Schimburile noastre comerciale au crescut cu 13% în 2018, până la 27 de miliarde de dolari”, însă în 2013, cu un an înainte de implementarea sancţiunilor europene şi americane impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene, ”ele erau de 54 de miliarde de dolari”, a subliniat Putin.

„Noi suntem recunoscători Italiei pentru aspiraţia sa de a face astfel încât relaţiile între Rusia şi UE să fie în întregime restabilite. Vedem eforturile Guvernului italian în acest sens”, a subliniat el.

La rândul său, Guvernul italian ”nu consideră sancţiunile drept un scop în sine şi dorim ca ele să fie tranzitorii”, a dat asigurări Conte.

„Italia acţionează să se creeze condiţiile în vederea depăşirii  acestei situaţii care nu face bine Rusiei, Europei şi mai ales Italiei”, a subliniat el.

Lasă un răspuns